Inpak voorstel

Fietstassen inpakken,

Wat er allemaal mee moet kun je eigenlijk zelf wel bepalen, uiteindelijk zit je aan de max en moet je keuzes maken, maar ik zal binnenkort nog wel een paar checklisten maken en deze onder dit tabblad plaatsen.

Belangrijker : hoe en waar pak je de spullen in.

De stuurtas : hier komen de kostbare spullen in, belangrijke papieren, camera, telefoon, zonnebril en een toiletrol ( want als je onderweg naar de wc gaat neem je ook je waardevolle spullen mee ! )

De bagagedrager : slaapmatje en tent aan elkaar sjorren en met een motor-bagagenet of sjorbanden bovenop je achterdrager vastmaken

Linker achtertas : slaapzak, kookspullen en eten

Rechter achtertas : kleding

Linker voortas : handdoeken, medicijnen, toiletspullen

Rechter voortas :  documentatie, kaarten, minder belangrijke papieren, schrijfmateriaal, gidsen, batterijen, opladers

Zadeltas : gereedschap en slot

Tip :

als je geen zadeltas gebruikt kun je het gewicht van gereedschap en slot ook gebruiken om je reeds volgepakte fiets in balans te brengen, deze dingen moeten toch voor het grijpen liggen.

Als je de kleding eerst in vacuumzakken pakt neemt het minder ruimte in en je kunt je tas zelfs in de regen op de kop zetten. Ook voor "vuile" kleding zijn deze zakken een uitkomst. De vacuumzakken met een dubbele rits zijn het goedkoopst en gemakkelijkst ( gewoon strak oprollen doet de klus)